Meteobot® на специални цени през 2017 г. за членове на НАЗ

03.12.2017

Фирма „Проинтегра“, създател на професионалната автоматична метеостанция за прецизно земеделие Meteobot®, подписа споразумение за партньорство с Националната асоциация на зърнопроизводителите. Специално за членовете на НАЗ, Meteobot® се предлага на ексклузивни промоционални условия с търговски отстъпки до 20 %.

Световната премиера на Meteobot® бе направена на 12 ноември 2017 г. на най-голямото изложение за земеделска техника – Agritechnica в Хановер, Германия. Специално пред българските зърнопроизводители Meteobot® беше представен на Националния Агро Семинар на 30 ноевмри 2017 г. На станалата вече традиционна томбола един от участниците в семинара спечели Meteobot® Pro, а други двама късметлии – Meteobot® Mini.

Meteobot® е разработен изцяло за нуждите на земеделските производители като ги улеснява при вземането на важни решения в ежедневната им дейност и им спестява много време и разходи за гориво и материали. В същото време той им помага да постигнат оптималния потенциал на своите семена, торове, препарати и почви. Устройството използва качествени сензори от утвърдени европейски и американски производители, а електронният модул е проектиран и се произвежда в България. Данните за валежи, вятър, температура и влажност на почвата и въздуха се получават в реално време удобно и директно на мобилните устройства на фермерите и агрономите. Мобилното приложение автоматично изчислява и визуализира всички важни агрометеорологични исторически показатели за полето – сума на валежите, температурна сума, средноденонощна темература и т.н. Също така се предоставя и точна локална 10-дневна прогноза за времето.