Meteobot® на БАТА АГРО 15-18 май 2018

25.04.2018

IMG 6353

Традиционно екипът на Meteobot® се представи като изложител в организираното от Българската асоциация на търговците на агротехника изложение БАТА АГРО.

Представени бяха над 200 компании, предлагащи продукти за селското стопанство, земеделски производители, държавни институции и гости от чужбина.

Акцентът на изложението бяха иновациите в земеделието.

Meteobot® представи за първи път своя най-нов и най-малък член на марката – Meteobot® Micro. Електронният дъждомер предизвика голям интерес поради малките си размери – с височина само 30 см и вграден GPS за охрана и следене. Много от земеделските производители и посетители  бяха впечатлени, че  Meteobot® Micro успява да изпраща данни на мобилните устройства на фермери и агрономи веднага щом завали, с което се отличава съществено от старите пластмасови дъждомери, които се пукат, замръзват, преливат и се нуждаят от постоянно обгрижване.

IMG 6366 e1527082798744

Много доволни настоящи фермери-клиенти споделиха, че са се възползвали от възможността за интеграция на Meteobot® към динамични модели за болести, валидирани за България. Най-честата практика да се пръска „по график“ според ефективния срок на препарата вече е минало. С помощта на моделите за болести земеделците пръскат само ако и когато има риск от зараза. Целта е ясна – да се употребяват препарати само когато и каквито трябва, което действително спестява значителни разходи и щади природата.

Картата на Meteobot® непрекъснато се разширява, като към момента са инсталирани вече над 100 метеостанции не само в България, но и в много страни по света. Това дава стимул на екипа на Meteobot® да продължава да се развива и доказва със своите иновативни продукти за устойчиво земеделие, притежаващи превъзходно съотношение цена-качество.

IMG 6397